Alergēni

1. Labība, kas satur lipekli, t.i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi, un tās produkti;

2. vēžveidīgie un to produkti;

3. olas un to produkti;

4. zivis un to produkti;

5. zemesrieksti un to produkti;

6. sojas pupas un to produkti;

7. piens un tā produkti (ietverot laktozi);

8. rieksti, t. i., mandeles, lazdu rieksti, valrieksti, Indijas rieksti, pekanrieksti, Brazīlijas rieksti, pistāciju rieksti, makadāmijas jeb Kvīnslendas rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti;

9. selerijas un to produkti;

10. sinepes un to produkti;

11. sezama sēklas un to produkti;

12. sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l,

13. lupīna un tās produkti;

14. gliemji un to produkti.